fb
Λαπαροσκόπηση Dr. Μαρινάκης

Ρομποτική Λαπαροσκοπική Χειρουργική

Λαπαροσκοπικό ρομπότ
Φωτ. - Λαπαροσκοπικό ρομπότ

Τι είναι η ρομποτική
γυναικολογική χειρουργική;

Το χειρουργικό ρομπότ είναι μια προηγμένη χειρουργική πλατφόρμα που δίνει στον χειρουργό μεγαλύτερη ακρίβεια και έλεγχο. Ο χειρουργός χειρίζεται μια κονσόλα με οθόνη και το χειρουργείο γίνεται σε μικρή απόσταση από την ασθενή.

Με χειρουργικό ρομπότ ο χειρούργος κάνει μόνο μερικές μικρές τομές - παρόμοιες με την κλασσική λαπαροσκόπηση.

Το ρομπότ είναι συνδεδεμένο με τα χειρουργικά εργαλεία που μοιάζουν με αυτά της κλασικής λαπαροσκόπησης. Το ρομπότ δέχεται εντολές από τον χειρούργο μέσω της κονσόλας. Το χειρουργικό ρομπότ διαθέτει μία 3D εικόνα υψηλής ευκρίνειας και εργαλεία που λυγίζουν και περιστρέφονται με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια από τον ανθρώπινο καρπό. Ο χειρουργός έχει 100% τον έλεγχο του συστήματος, το οποίο μεταφράζει τις κινήσεις των χεριών του σε μικρότερες, πιο ακριβείς κινήσεις των μικροσκοπικών εργαλείων μέσα στο σώμα της ασθενούς.

Είδη των γυναικολογικών χειρουργικών επεμβάσεων με το χειρουργικό ρομπότ:

 Ρομποτική λαπαροσκοπική υστερεκτομή

Για την ασθενή, τα οφέλη περιλαμβάνουν:

  • Σημαντικά λιγότερο πόνο.
  • Λιγότερη απώλεια αίματος.
  • Λιγότερες ουλές.
  • Μικρότερο χρόνο αποκατάστασης.
  • Ταχύτερη επιστροφή στις κανονικές καθημερινές δραστηριότητες.

Και σε πολλές περιπτώσεις, καλύτερα κλινικά αποτελέσματα.

Πόσο θα είναι το κόστος της επέμβασης;

Το κόστος μιας λαπαροσκοπικής επέμβασης δεν είναι μεγαλύτερο από αυτό της ανοιχτής μεθόδου. Εξαρτάται από το ταμείο που έχετε και το ασφαλιστήριό σας.

Τι πρέπει να κάνω για να αποφασίσω;

Μιλήστε με τον ειδικό ενδοσκοπικό χειρουργό γυναικολόγο Dr. Μαρινάκη. Θα πρέπει να εξεταστείτε, από τον γιατρό και να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένδειξη για το χειρουργείο.

Αν σας αποθαρρύνουν για την λαπαροσκοπική μέθοδο και δεν έχετε αρκετές πληροφορίες τόσο για την ένδειξη της επέμβασης, όσο και για το πρόγραμμα της θεραπείας σας, τότε πιθανόν να βρίσκεται στο λάθος μέρος.

Οι λαπαροσκοπικές επεμβάσεις είναι από τις ασφαλέστερες αλλά κάθε ιατρική πράξη είναι ασφαλής μόνο όταν εκτελείται από ειδικούς.

Θέλετε μια δεύτερη γνώμη; Ρωτήστε το γιατρό.

Ο γυναικολόγος Dr. Μαρινάκης είναι ειδικός ενδοσκοπικός χειρουργός με πιστοποιήσεις στην Υστεροσκοπική και Ανώτατη Λαπαροσκοπική Χειρουργική από το Βασιλικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων. Διετέλεσε μέλος της Λαπαροσκοπικής εκπαιδευτικής μονάδας MATTU του Ηνωμένου Βασιλείου.

Για οποιαδήποτε ερώτηση / πληροφορία,
επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.

  Λαπαροσκόπηση | Αρχική