fb
Λαπαροσκόπηση Dr. Μαρινάκης

Λαπαροσκοπική Υστερεκτομή

Λαπαροσκοπική υστερεκτομή
Φωτ. - Λαπαροσκοπική υστερεκτομή

Υστερεκτομή - αφαίρεση μήτρας.

Υστερεκτομή είναι η επέμβαση αφαίρεσης της μήτρας από το σώμα της γυναίκας η οποία μπορείνα γίνει και λαπαροσκοπικάμε την επέμβαση τησ Λαπαροσκοπικής Υστερεκτομής. Αυτή η αφαίρεση  μπορεί να γίνει μαζί με το τράχηλο και τα άλλα συγγενή όργανα της μήτρας, σάλπιγγες και ωοθήκες, ανάλογα με της ενδείξεις του χειρουργείου.

Η επέμβαση της υστερεκτομής μπορεί να γίνει με τους παραδοσιακούς τρόπους, με τομή στην κοιλιά (ίδια με αυτή της καισαρικής) ή και κολπικά.

Μόνο σε νοσοκομεία που διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και μόνο με γυναικολόγο ειδικευμένο στην ανωτάτη ενδοσκοπική (λαπαροσκοπική) χειρουργική η επέμβαση της υστερεκτομής μπορεί να γίνει και λαπαροσκοπικά (λαπαροσκοπική υστερεκτομή)

Τι είναι η λαπαροσκοπική μέθοδος;

Κατά την λαπαροσκοπική επέμβαση γίνονται 3 με 4 πολύ μικρές τομές (του ενός εκατοστού στην κοιλιά). Από εκεί περνάνε τα λαπαροσκοπικά εργαλεία και η κάμερα υψηλής ευκρίνειας. Για να υπάρξει ικανοποιητικός χώρος για να γίνει η επέμβαση γίνεται εισαγωγή αέρα στην κοιλιακή χώρα.

Η εικόνα από την κάμερα προβάλλεται σε μεγάλες οθόνες οπότε το χειρουργείο γίνεται με μεγάλη ευκρίνεια αφού παρέχει μεγέθυνσή της εικόνας.

Τέλος τα ράμματα στην κοιλιά μπαίνουν ενδοδερμικά (ένα σε κάθε τομή) και απορροφούνται από τον οργανισμό.

Από που βγαίνει η μήτρα κατά την λαπαροσκοπική υστερεκτομή;

Η εξαγωγή της μήτρας μπορεί να γίνει κολπικά. Στην περίπτωση αυτή το χειρουργείο μπορεί να συνοδευτεί με πλαστική ανόρθωσης του κόλπου αν αυτό χρειάζεται.

Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει έστω και μικρή υποψία κακοήθειας τότε η μήτρα μπορεί να βγει με ειδικό εργαλείο που αλέθει την μήτρα και την βγάζει από μια από τις μικρές τομές της κοιλιάς.

Γιατί λαπαροσκοπική υστερεκτομή;

  • Σύντομη νοσηλεία (μόνο ένα 24ωρο).
  • Ταχύτατη ανάρρωση και επιστροφή στην καθημερινότητα (εργασία, οικογενειακές υποχρεώσεις κλπ.).
  • Σημαντικά λιγότερος μετεγχειρητικός πόνος.
  • Τομές μικρότερες του ενός εκατοστού οπότε καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.
  • Ασφαλής μέθοδος με πολύ μικρότερη συχνότητα μετεγχειρητικών λοιμώξεων.
  • Ταυτόχρονη λεπτομερής διερεύνηση της κοιλιακής χώρας και των οργάνων της (λόγο μεγέθυνσης και υψηλής ευκρίνειας εικόνας).

Διαβάστε ποιον τύπο Υστερεκτομής συστήνει ο Dr Μαρινάκης,

Ολική ή Υφολική Λαπαροσκοπική Υστερεκτομή;

Πόσο θα είναι το κόστος της λαπαροσκοπικής υστερεκτομής;

Το κόστος μιας λαπαροσκοπικής επέμβασης δεν είναι μεγαλύτερο από αυτό της ανοιχτής μεθόδου. Εξαρτάται από το ταμείο που έχετε και το ασφαλιστήριο σας.

Τι πρέπει να κάνω για να αποφασίσω;

Μιλήστε με τον ειδικό ενδοσκοπικό χειρουργό γυναικολόγο Dr. Μαρινάκη. Θα πρέπει να εξεταστείτε, από τον γιατρό και να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένδειξη για το χειρουργείο.

Αν σας αποθαρρύνουν για την λαπαροσκοπική μέθοδο και δεν έχετε αρκετές πληροφορίες τόσο για την ένδειξη της επέμβασης, όσο και για το πρόγραμμα της θεραπείας σας, τότε πιθανόν να βρίσκεται στο λάθος μέρος.

Οι λαπαροσκοπικές επεμβάσεις είναι από τις ασφαλέστερες με ταχύτατη ανάρρωση, αλλά κάθε ιατρική πράξη είναι ασφαλής μόνο όταν εκτελείται από ειδικούς.

Θέλετε μια δεύτερη γνώμη; Ρωτήστε το γιατρό.

Ο γυναικολόγος Dr. Μαρινάκης είναι ειδικός ενδοσκοπικός χειρουργός με πιστοποιήσεις στην Υστεροσκοπική και Ανώτατη Λαπαροσκοπική Χειρουργική από το Βασιλικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων. Διετέλεσε μέλος της Λαπαροσκοπικής εκπαιδευτικής μονάδας MATTU του Ηνωμένου Βασιλείου.

Για οποιαδήποτε ερώτηση / πληροφορία,
επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.

  Λαπαροσκόπηση | Αρχική
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ COVID-19
Το ιατρείο μας και η μονάδα εξωσωματικής λειτουργoύν κανονικά κατά τη διάρκεια της καραντίνας, τηρώντας πάντα αυξημένα μέτρα προστασίας για την ασφάλεια όλων μας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείστε στο 2130290997.