fb
Λαπαροσκόπηση Dr. Μαρινάκης

Διαγνωστική λαπαροσκόπηση ή Υστεροσαλπιγγογραφία

Διαγνωστική Λαπαροσκόπηση ή Υστεροαλπιγγογραφία
Φωτ. - Διαγνωστική Λαπαροσκόπηση ή Υστεροαλπιγγογραφία

Η Υστεροσαλπιγγογραφία και η  διαγνωστική λαπαροσκόπηση ανήκουν στις πιο βασικές εξετάσεις διερεύνησης της γυναικείας υπογονιμότητας.

Τι είναι η υστεροσαλπιγγογραφία: Είναι μια ακτινογραφία της πυέλου, η οποία γίνεται μετά από έγχυση σκιαγραφικού στον τράχηλο της μήτρας.Το σκιαγραφικό υγρό υπό φυσιολογικές συνθήκες θα πρέπει να διανύσει τον τράχηλο,την κοιλότητα της μήτρας και αμφοτερόπλευρα τις σάλπιγγες.

Με αυτό τον τρόπο η σαλπιγγογραφία δείχνει αν υπάρχουν ινομυώματα ή πολύποδες στο εσωτερικό της μήτρας και αν οι σάλπιγγες είναι ανοικτές.

 

Πότε συστήνεται Διαγνωστική Λαπαροσκόπηση αντί της Υστεροσαλπιγγογραφίας;

Η Διαγνωστική Λαπαροσκόπηση έχει μεγαλύτερη διαγνωστική ευκρίνεια σε σχέση με τη Υστεροσαλπιγγογραφία. Συστήνεται ως εξέταση πρώτης γραμμής

 

 

Τι γίνεται στην περίπτωση που η υστεροσαλπιγγογραφία δείξει ένα παθολογικό αποτέλεσμα;

Αν η υστεροσαλπιγγογραφία δείξει ότι οι σάλπιγγες δε λειτουργούν σωστά τότε ανάλογα με το βαθμό δυσλειτουργίας τους, αποφασίζεται είτε Λαπαροσκοπικός έλεγχος και ανάταξη της λειτουργικότητας των σαλπίγγων (όπου αυτή ειναι εφικτή) είτε θεραπεία της υπογονιμότητας με εξωσωματική γονιμοποίηση.

 

Τι πρέπει να κάνω για να αποφασίσω;

Συμβουλευτείτε τον ειδικό ενδοσκοπικό χειρουργό γυναικολόγο Μαρινάκη. Θα πρέπει να εξεταστείτε απότον γιατρό και να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένδειξη γιατο χειρουργείο.

Αν σας αποθαρρύνουν για την λαπαροσκοπική μέθοδο και δεν έχετε αρκετές πληροφορίες τόσο για την ένδειξη της επέμβασης, όσο και για το πρόγραμμα της θεραπείας σας, τότε πιθανόν να βρίσκεστε στο λάθος μέρος.

Οι λαπαροσκοπικές επεμβάσεις είναι από τις ασφαλέστερες με ταχύτατη ανάρρωση. Βέβαια κάθε ιατρική πράξη είναι ασφαλής μόνο όταν εκτελείται από ειδικούς.

Θέλετε μια δεύτερη γνώμη; Ρωτήστε το γιατρό.

Ο γυναικολόγος Dr. Μαρινάκης είναι ειδικός ενδοσκοπικός χειρουργός με πιστοποιήσεις στην Υστεροσκοπική και Ανώτατη Λαπαροσκοπική Χειρουργική από το Βασιλικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων. Διετέλεσε μέλος της Λαπαροσκοπικής εκπαιδευτικής μονάδας MATTU του Ηνωμένου Βασιλείου.

Για οποιαδήποτε ερώτηση / πληροφορία,
επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.

  Λαπαροσκόπηση | Αρχική