fb
Εμμηνόπαυση Dr. Μαρινάκης

Διατροφή στην Εμμηνόπαυση

Διατροφή στην εμμηνόπαυση
Φωτ. - Διατροφή στην εμμηνόπαυση

Ποιες τροφές βοηθούν
στην καταπολέμηση
των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης;


Φυτο-οιστρογόνα.

Τα φυτο-οιστρογόνα περιέχουν φυτικά οιστρογόνα που ονομάζονται ισοφλαβόνες, που παρέχουν φυσική ανακούφιση για τις γυναίκες με τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Τα φυτο-οιστρογόνα βρίσκονται σε μια ποικιλία τροφών, όπως στο σουσάμι, σε σπόρους λιναριού, στο κόκκινο τριφύλλι, στο τσάι και τη σόγια.

Άλλα τρόφιμα με οιστρογονική δράση είναι τα λάχανα, τα μήλα, το κριθάρι, τα καρότα, τα κεράσια, τα φασόλια, τα μπιζέλια, τα παντζάρια, το σκόρδο, η βρώμη, το ελαιόλαδο και οι ηλιόσποροι.

Σπόροι λιναριού.

Οι σπόροι λιναριού και το λάδι από σπόρους λιναριού, είναι από τα καλύτερα τρόφιμα με οιστρογονική φυσική δράση. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ισοφλαβόνες και άλφα-λινολενικό οξύ, το οποίο μετατρέπεται κατά τη διάρκεια της πέψης σε ωμέγα - 3 λιπαρά οξέα.

Προσθέτοντας καθημερινά σπόρους λιναριού στη διατροφή, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση σε ένα ευρύ φάσμα των εμμηνοπαυσιακών συμπτωμάτων.

Προσοχή όμως, το ζέσταμα των σπόρων λιναριού καταστρέφει τις θρεπτικές ιδιότητές τους.

Θέλετε μια δεύτερη γνώμη; Ρωτήστε το γιατρό.

Ο γυναικολόγος Dr. Μαρινάκης είναι ειδικός ενδοσκοπικός χειρουργός με πιστοποιήσεις στην Υστεροσκοπική και Ανώτατη Λαπαροσκοπική Χειρουργική από το Βασιλικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων. Διετέλεσε μέλος της Λαπαροσκοπικής εκπαιδευτικής μονάδας MATTU του Ηνωμένου Βασιλείου.

Για οποιαδήποτε ερώτηση / πληροφορία,
επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.

  Εμμηνόπαυση | Αρχική