fb
Εμμηνόπαυση Dr. Μαρινάκης

Ομοιοπαθητική & Βότανα στην Εμμηνόπαυση

Φυτική ανακούφιση συμπτωμάτων
Φωτ. - Φυτική ανακούφιση συμπτωμάτων

Ομοιοπαθητική θεραπεία,
φαρμακολογία.

H oμοιοπαθητική προσφέρει διάφορες φυσικές θεραπείες για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

Cimicifuga.

Το Cimicifuga ανακουφίζει από όλα τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης συμπεριλαμβανομένων των νυχτερινών εφιδρώσεων, των εξάψεων, της ξηρότητας του κόλπου και των εναλλαγών της διάθεσης.

Είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για γυναίκες που βιώνουν αρθριτικούς πόνους στις αρθρώσεις των χεριών, πονοκεφάλους και κατάθλιψη.

Lachesis.

Η Lachesis είναι κατάλληλη για γυναίκες που βιώνουν ακραίες εξάψεις, τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα. Καταπολεμάει τους πονοκεφάλους και ημικρανίες.

Sepia.

Η Sepia παρέχει ανακούφιση για τη θλίψη, την αδιαφορία, την κατήφεια, την κολπική ξηρότητα και τον πόνο κατά την σεξουαλική επαφή.

Θεραπεία με βότανα.

Μαύρο Cohosh.

To μαύρο Cohosh περιέχει φυτικά οιστρογόνα που βοηθά στη ρύθμιση των ορμονών προσφέροντας ανακούφιση σε συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, όπως η κολπική ξηρότητα, ο κνησμός, η κατήφεια, η κατάθλιψη και οι εξάψεις.

Wild Yam.

Το Wild Yam βοηθά στη ρύθμιση των ορμονών, κυρίως της προγεστερόνης. Αυτή η ορμόνη παίζει ρόλο στον έλεγχο της διάθεσης, και χρησιμοποιείται για να βοηθήσει με την κατάθλιψη, την κατήφεια, την ευερεθιστότητα και το θυμό.

Ginseng.

Το Ginseng έχει χρησιμοποιηθεί από τους Κινέζους για χιλιάδες χρόνια για πολλές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας της εμμηνόπαυσης. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην πρόληψη της ξήρανσης των κολπικών τοιχωμάτων. Το Ginseng συνάμα βοηθά στην ανακούφιση από αϋπνία, κατήφεια και εξάψεις.

Θέλετε μια δεύτερη γνώμη; Ρωτήστε το γιατρό.

Ο γυναικολόγος Dr. Μαρινάκης είναι ειδικός ενδοσκοπικός χειρουργός με πιστοποιήσεις στην Υστεροσκοπική και Ανώτατη Λαπαροσκοπική Χειρουργική από το Βασιλικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων. Διετέλεσε μέλος της Λαπαροσκοπικής εκπαιδευτικής μονάδας MATTU του Ηνωμένου Βασιλείου.

Για οποιαδήποτε ερώτηση / πληροφορία,
επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.

  Εμμηνόπαυση | Αρχική