Εξωσωματική Dr. Μαρινάκης

Κατάψυξη Ωαρίων

Επιλογή κατάψυξης ωαρίων
Φωτ. - Επιλογή κατάψυξης ωαρίων

Τι είναι η διατήρηση της γονιμότητας;

Είναι η μέθοδος κατά την οποία άνδρες και γυναίκες μέσω της κατάψυξης αναπαραγωγικού γενετικού υλικού (ωάρια για γυναίκες και σπερματοζωάρια για άνδρες), μπορούν να διατηρήσουν την αναπαραγωγική τους ικανότητα αφού έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το υλικό αυτό όταν θελήσουν να τεκνοποιήσουν.

Γιατί να κάνω κατάψυξη ωαρίων;

Πριν από σοβαρή χειρουργική επέμβαση.

Σε περίπτωση που μια γυναίκα χρειάζεται να προβεί σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης των ωοθηκών ή τμήματός τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να γίνει κατάψυξη τμήματος υγιούς ωοθηκικού ιστού ή απλά ωοθυλακίων (ωαρίων).

Διαφύλαξη από την έκθεση σε ακτινοβολία.

Σε περίπτωση ακτινοθεραπείας στο κάτω τμήμα της κοιλιακής χώρας, η ακτινοβολία θα καταστρέψει τα ωοθυλάκια οπότε πρέπει να σώσουμε και να φυλάξουμε μερικά πριν την εφαρμογή της.

Οικογενειακός προγραμματισμός.

Αν προγραμματίζετε να κάνετε παιδιά μετά την ηλικία των 40 ετών. Τα ωοθυλάκια μετά την ηλικία των 40 ετών είναι λιγότερα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους δεν είναι ικανά ώστε να έχουμε μια εύκολη σύλληψη, ακόμη και με εξωσωματική γονιμοποίηση.

Πως γίνεται η διαδικασία;

Η διαδικασία είναι απλή. Αφού γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, παίρνετε αγωγή για να γίνει η διέγερση των ωοθηκών. Όταν τα ωοθυλάκια φτάσουν στο επιθυμητό μέγεθος τότε γίνεται η λήψη τους (ωοληψία) και καταψύχονται.

Αν έχω καταψύξει ωάρια και αποφασίσω να μείνω έγκυος, τι κάνω;

Γίνεται απόψυξη των ωοθυλακίων σε συγκεκριμένη ημέρα του κύκλου σας και ενώ η μήτρα έχει ετοιμαστεί για να δεχθεί το έμβρυο τις επόμενες ημέρες.

Τα ωάρια γονιμοποιούνται από το σπέρμα του συντρόφου σας και σχηματίζονται τα έμβρυα. Μετά από 3 ή 5 ημέρες τοποθετούνται μέσα στη μήτρα σας (εμβρυομεταφορά).

Πόσο καλή είναι η τεχνική της κατάψυξης ωαρίων;

Η τεχνική ταχείας κρυοσυντήρησης έχει βελτιώσει τα αποτελέσματα της κατάψυξης των ωαρίων. Σήμερα τα αποτελέσματα είναι άριστα, γιατί τα καταψυγμένα ωάρια διατηρούν τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά με τη διαδικασία της κατάψυξης και απόψυξης.

Τι πρέπει να κάνω αν ενδιαφέρομαι για να καταψύξω ωάρια;

Επικοινωνήστε με τον γυναικολόγο Dr. Μαρινάκη.

Ο γιατρός Γεράσιμος Μαρινάκης περιμένει τις ερωτήσεις σας.

Ο γυναικολόγος Dr. Μαρινάκης διετέλεσε Λέκτορας στο ερευνητικό πρόγραμμα 'OVARIAN AGEING AND FERTILITY' του IMPERIAL COLLEGE, LONDON και κατέχει διεθνούς βαρύτητας επιστημονικές δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια στον τομέα της αναπαραγωγικής ιατρικής και υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Για οποιαδήποτε ερώτηση / πληροφορία,
επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.

  Εξωσωματική | Αρχική