Ωοθηκική Ενίσχυση

Τι είναι η ωοθηκική ενίσχυση;

Η ωοθηκική λειτουργία μπορεί να ενισχυθεί με ένα πρόγραμμα ωοθηκικής ενίσχυσης. Αυτό συνίσταται σε ένα σχήμα βιταμινών και φυσικών συμπληρωμάτων που μπορούν να αναζωογονήσουν τα ήδη υπάρχοντα ωοθυλάκια.

 

Ποιά είναι η διαδικασία;

Aρχικά γίνεται αξιολόγηση της ωοθηκικής λειτουργίας με υπερηχογραφικό έλεγχο και βιοχημικό αιματολογικό έλεγχο. Εξετάζονται τα επίπεδα οιστραδιόλης ΑΜΗ (Antimullerian Hormone) FSH & LH. Συνάμα γίνεται αξιολόγηση  επιβαρυντικών παραγόντων που θα μπορούσαν να καταστείλουν την ωοθηκική λειτουργία.

Ο έλεγχος επαναλαμβάνεται μετά από 3 μήνες για να αξιολογηθούν τα επίπεδα βελτίωσης και να δοθούν οδηγίες σε περιπτώσεις που δεν έχει υπάρξει σύλληψη.

Αν έχει επιτευχθεί βελτίωση της ωοθηκικής λειτουργίας ( με διαπιστωμένες ωορρηξίες) θα πρέπει να έχει να εξακριβωθεί τόσο η διαβατότητα των σαλπίγγων όσο και η ποιότητα του σπέρματος για να επιτευχθεί φυσική σύλληψη.

 

Σε ποιες γυναίκες απευθύνεται;

  • Γυναίκες άνω των 35 που έχουν χαμηλά αποθέματα ωοθυλακίων και χαμηλή ΑΜΗ
  • Υπογόνιμες γυναίκες κάτω των 35 που έχουν χαμηλά αποθέματα ωοθυλακίων και χαμηλή ΑΜΗ
  • Γυναίκες που προγραμματίζουν να μπουν σε πρόγραμμα εξωσωματικής γονιμοποίησης ή σπερματέγχυσης
  • Προ-εμμηνοπαυσιακές γυναίκες κάτω των 50 που θέλουν να βελτιώσουν το κύκλο τους.

 

Τι περιλαμβάνεται στη θεραπεία;

Ανάλογα με το ορμονικό προφίλ δίνονται και τα αντίστοιχα συμπληρώματα. Τα συμπληρώματα αυτά είναι απόλυτα ασφαλή αφού μιλάμε για συνδυασμό βιταμινών με φυτικά ενισχυτικά. 

 

Tι πρέπει να κάνω;

Επικοινωνήστε με τον γυναικολόγο Dr. Μαρινάκη. Μάθετε από τον ειδικό για τους τρόπους αντιμετώπισης των ωοθηκικών δυσλειτουργιών όπως το πρώιμο γήρας των ωοθηκών και την πρόωρη εμμηνόπαυση.


Ο γυναικολόγος Dr. Μαρινάκης διετέλεσε Λέκτορας στο ερευνητικό πρόγραμμα ‘ OVARIAN AGEING AND FERTILITY’ του  IMPERIAL COLLEGE , LONDON και κατέχει στον τομέα διεθνούς βαρύτητας επιστημονικές  δημοσιεύσεις και

παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια.


 

Μπορούν να δημιουργηθούν νέα ωάρια σε 'γερασμένες' ωοθήκες' ;  

Διαβάστε τα νέα δεδομένα για  την αναζωογόνηση των ωοθηκών.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

calculator

Υπολογισμός γόνιμων ημερών

Εναρξη τελευταίας περιόδου:

Διάρκεια κύκλου: ημέρες.
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ