Ομοιοπαθητική & βότανα

H oμοιοπαθητική προσφέρει διάφορες φυσικές θεραπείες 

για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

Το Cimicifuga ανακουφίζει από όλα τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης συμπεριλαμβανομένων των νυχτερινών εφιδρώσεις των εξάψεων, της ξηρότητας του κόλπου και των εναλλαγών της διάθεσης. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για γυναίκες που βιώνουν αρθριτικούς πόνους στις αρθρώσεις των χεριών, πονοκεφάλους και κατάθλιψη.

Η Lachesis είναι κατάλληλη για γυναίκες που βιώνουν ακραίες εξάψεις, τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα. Καταπολεμάει τους πονοκεφάλους και ημικρανίες.

Η Sepia παρέχει ανακούφιση για τη θλίψη, αδιαφορία, κατήφεια, κολπική ξηρότητα και τον πόνο κατά την σεξουαλική επαφή.

Η θεραπεία με βότανα

To μαύρο Cohosh περιέχει φυτικά οιστρογόνα που βοηθά στη ρύθμιση ορμονών, προσφέροντας ανακούφιση συμπτώματα εμμηνόπαυσης, όπως η κολπική ξηρότητα, κνησμός, κατήφεια, κατάθλιψη και εξάψεις.

Το Wild Yam βοηθά στη ρύθμιση των ορμονών, κυρίως της προγεστερόνης. Αυτή η ορμόνη παίζει ρόλο στον έλεγχο διαθέσεις, και χρησιμοποιείται για να βοηθήσει με την κατάθλιψη, κατήφεια, ευερεθιστότητα και θυμό.

Το Ginseng έχει χρησιμοποιηθεί από τους Κινέζους για χιλιάδες χρόνια για πολλές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας της εμμηνόπαυσης. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στη πρόληψη της ξήρανσης των κολπικών τοιχωμάτων. Το Ginseng συνάμα βοηθά στην ανακούφιση από αϋπνία, κατήφεια και εξάψεις.

calculator

Υπολογισμός γόνιμων ημερών

Εναρξη τελευταίας περιόδου:

Διάρκεια κύκλου: ημέρες.
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ