Δεύτερο τρίμηνο

Τι να περιμένετε στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνη σας

Καλώς ήρθατε στο δεύτερο και πιο ανακουφιστικό και άνετο τρίμηνο από τα τρία συνολικά. Τα συμπτώματα του πρώτου τριμήνου θα μειωθούν μπορεί και να εξαφανιστούν. Άρα λιγότερες ναυτίες, το φαγητό πλέον θα έχει ωραία μυρωδιά ,το στήθος σας θα μεγαλώσει ακόμα αλλά θα είναι λιγότερο επώδυνο σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, η ενέργεια σας θα αυξηθεί και γενικά η κοιλία σας θα μεγαλώσει αρκετά. Μπορεί να εμφανιστούν άλλα συμπτώματα όπως πρήξιμο και κράμπες στα πόδια. Πόνοι στην κοιλιά μπορεί να εμφανιστούν λόγω της αύξησης των συνδέσμων και της αύξησης της μήτρας και κατ’επέκταση της κοιλιάς. Σε αυτό το τρίμηνο επίσης θα αισθανθείτε το μωράκι σας και αυτό είναι μοναδικό.

 

Η ανάπτυξη του εμβρύου σε αυτό το τρίμηνο έχει ως εξής:

4οςμήνας :

Ξεκινά να γλύφει το δάχτυλό του και να καταπίνει

Αναπτύσσονται τα σπέρματα των οδόντων

Τα δάχτυλα των άνω και κάτω άκρων είναι πλήρως σχηματισμένα

Το δέρμα του είναι ροζ διάφανο και καλύπτεται από απαλό τρίχωμα

5οςμήνας:

Εμφανίζονται τα βλέφαρα, οι βλεφαρίδες και τα φρύδια

Τα σπλάχνα ωριμάζουν

6ος μήνας:

Εμφανίζεται ο λόξυγγας

Τα μάτια ανοίγουν για λίγο καμιά φορά

Το δέρμα καλύπτεται από προστατευτικό στρώμα

Σε αυτό το τρίμηνο επίσης θα είναι δυνατόν να δείτε το φύλο του μωρού σας. Ο ύπνος σας θα βελτιωθεί αρκετά ,φροντίστε να κοιμάστε στο αριστερό πλάι για να αποφεύγεται η πίεση στην κάτω κοίλη φλέβα. Προσέξτε την διατροφή σας όπως ακριβώς και στο πρώτο τρίμηνο. Ασκηθείτε όσο μπορείτε αν όλα είναι φυσιολογικά στην εγκυμοσύνη σας. Ο έρωτας επιτρέπεται τώρα όσο σε κανένα άλλο τρίμηνο με την προϋπόθεση πάντα ότι όλα είναι φυσιολογικά και υπάρχει η έγκριση του γιατρού σας. Ευχαριστηθείτε το όσο μπορείτε, νοίωστε το μωρό σας και λάβετε όλα τα μηνύματα που σας στέλνει και ετοιμαστείτε για το τρίτο και τελευταίο τρίμηνο που σας φέρνει πιο κοντά στην γέννηση του μωρού σας!


Μπορούμε να αναλάβουμε την παρακολούθηση της εγκυμοσύνης σας και να στηρίξουμε την επιθυμία σας για φυσιολογικό τοκετό.


Ο Dr. Μαρινάκης κατέχει διαπιστεύσεις ειδικού μαιευτήρα στη διαχείριση εγκυμοσύνης και τοκετού από το Βρετανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων και έχει 12-ετή  εμπειρία από το Βρετανικό σύστημα υγείας που είναι προαγωγός του φυσιολογικού τοκετού.


 

calculator

Υπολογισμός γόνιμων ημερών

Εναρξη τελευταίας περιόδου:

Διάρκεια κύκλου: ημέρες.
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ