Έρωτας και Εγκυμοσύνη

Καταρχάς ας μην ξεχνάμε ότι η εγκυμοσύνη προκύπτει από την σεξουαλική πράξη. Στην εγκυμοσύνη όμως για κάποιες γυναίκες αποτελεί μια περίεργη και δύσκολη κατάσταση. Για άλλες πάλι ισχύει το ανίθετο, η διάθεση τους για ερωτικά παιχνίδια αυξάνεται!Όλα έχουν μια εξήγηση. Οι αλλαγές που λαμβάνουν χώρα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζουν την σεξουαλική σας διάθεση. Οι ναυτίες και οι εμετοί οι σωματικές αλλαγές όπως το φούσκωμα της κοιλιάς, η αύξηση του μεγέθους των μαστών, η διόγκωση των γεννητικών οργάνων και στο τελευταίο τρίμηνο η ροή πρωτογάλατος δυσκολεύουν την επαφή με τον σύντροφο σας. Πέρα όμως από τις σωματικές αλλαγές υπάρχουν και άλλες ανησυχίες που δεν σας αφήνουν να χαρείτε τον έρωτα. Υπάρχουν σκέψεις ότι το μωρό σας παρακολουθεί ή συνήθως ο άντρας φοβάται ότι με την επαφή θα κάνει κακό στο μωρό, εσείς οι ίδιες δεν νοιώθετε ελκυστικές, ανησυχείτε ότι το μωρό θα επιφέρει αλλαγές στην σχέση σας με τον σύντροφό σας και αυτό έχει αντίκτυπο στην ερωτική σας διάθεση.

Μπορούμε να κάνουμε έρωτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ;

Όταν η εγκυμοσύνη είναι χαμηλού κινδύνου και δεν υπάρχει αιμορραγία, προδρομικός πλακούντας, ιστορικό αποβολών ή πρόωρων τοκετών τότε ο έρωτας επιτρέπεται. Αξίζει να τονισθεί ότι θα πρέπει η διείσδυση να είναι ήπια όχι βίαιες κινήσεις και ότι θα βρεθεί η κατάλληλη στάση που βολεύει και τους δύο.

Στο πρώτο τρίμηνο καλό θα ήταν οι επαφές να γίνονται με προφυλακτικό για αποφυγή λοιμώξεων και στο τέλος του τρίτου χωρίς προφυλακτικό με εκσπερμάτωση στον κόλπο γιατί λόγω των προσταγλανδινών που περιέχει το σπέρμα βοηθάει τον τράχηλο να ωριμάσει για τον τοκετό.

Μπορεί να βλάψω το μωρό με το σεξ ;

Το έμβρυο καταρχάς δεν αντιλαμβάνεται τι γίνεται την ώρα της ερωτικής πράξης. Μόνο κατά τον οργασμό αυξάνονται οι παλμοί και οι κινήσεις του που είναι φυσιολογική αντίδραση. Η επαφή δεν μπορεί να βλάψει το έμβρυο γιατί βρίσκεται καλά προστατευμένο μέσα στην μήτρα. Μια ειλικρινής συζήτηση με τον σύντροφο σας που θα περιέχει όλες τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς και από τις δύο πλευρές θα βοηθήσει πολύ στο να βρεθεί τι ευχαριστεί και τους δύο στο θέμα αυτό.

Όπως και να έχει, απολαύστε τον έρωτα με σεβασμό στο πλάσμα  που υπάρχει στην μήτρα σας, στις δικές σας ανάγκες αλλά και του συντρόφου σας!

 

calculator

Υπολογισμός γόνιμων ημερών

Εναρξη τελευταίας περιόδου:

Διάρκεια κύκλου: ημέρες.
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ