Δείκτες Γονιμότητας

Οι γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία  Θα πρέπει να γνωρίζουν την αναπαραγωγική τους ικανότητα.

Η αναπαραγωγική ικανότητα δεν είναι πότε η ίδια σε όλες τις γυναίκες της ιδίας ηλικίας.

Δεν είναι ευχάριστο για μια γυναίκα να μαθαίνει μετά από αποτυχημένες προσπάθειες ότι είναι πια πολύ αργά για να μείνει έγκυος, ενώ δεν είναι σε προχωρημένη αναπαραγωγική ηλικία.

Η δύσκολη αναπαραγωγική ηλικία είναι αυτή μετά τα 40. Βέβαια την ίδια δυσκολία μπορούν να αντιμετωπίσουν γυναίκες σε μικρότερη ηλικία με γήρανση των ωοθηκών. Σε πολλές περιπτώσεις  η γήρανση των ωοθηκών συμβαίνει πιο νωρίς από την αναμενόμενη ηλικία. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι γυναίκες αυτές έχουν πρόωρη εμμηνόπαυση αφού συνεχίζουν να έχουν έμμηνο ρήση ( περίοδο).

 ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΓΙΟΥ.

Οι ωοθήκες είναι το πιο σημαντικό αναπαραγωγικό όργανο και αυτό που κυρίως καθορίζει την αναπαραγωγική δυναμική της γυναίκας.

Πως μπορώ να γνωρίζω την αναπαραγωγική μου ικανότητα, ώστε να προγραμματίσω με ασφάλεια την εγκυμοσύνη μου πριν είναιπολύ αργά;

Αυτό μπορεί να γίνει διερευνώντας συγκεκριμένες  παραμέτρους.

  • Ορμονολογικό έλεγχο
  • Μέτρηση της ορμόνης ΑΜΗ (Anti-Mullerian-Hormone)
  • Ωοθηκικό υπερηχογραφικό έλεγχο
  • Έλεγχος περιοδικότητας του κύκλου σας

Τι πρέπει να κάνω;

Μιλήστε με τον γυναικολόγο Dr. Μαρινάκη.  Συνδυάστε τον ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο με τον προληπτικό έλεγχο αναπαραγωγικής δυναμικής.


Ο γυναικολόγος Dr. Μαρινάκης διετέλεσε Λέκτορας στο ερευνητικό πρόγραμμα ‘OVARIAN AGEING AND FERTILITY’ του  IMPERIAL COLLEGE, LONDON και κατέχει διεθνούς βαρύτητας επιστημονικές  δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια στον τομέα της αναπαραγωγικής ιατρικής και υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. 


Στόχος μας είναι να διορθώσουμε τα αίτια της υπογονιμότητας ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα αν είναι δυνατόν με φυσική σύλληψη και μόνο σε περιπτώσεις που αυτό δεν καθίσταται εφικτό,  με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Έτσι ώστε  η εξωσωματική να μην γίνεται μονόδρομος προτού γνωρίζουμε το γιατί.

calculator

Υπολογισμός γόνιμων ημερών

Εναρξη τελευταίας περιόδου:

Διάρκεια κύκλου: ημέρες.
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ